Akciós újságok és ajánlatok itt: Pécs, ekkor: Prospecto.hu

Itt vagy: Pécs

Vásárlási ajánlatok itt: Pécs – Akciós újságok, ajánlatok, vásárlás

További linkek
Több információ Pécs-ról/ről

A Dunántúl legnagyobb városa, a török hódoltság korából származó műemlékekben gazdag Pécs a Mecsek lábánál fekvő, kellemes klímájú település, amelynek története a római korra nyúlik vissza. Közel 150 ezer lakójának számos kiskereskedelmi üzletlánc, diszkontboltok és szupermarketek, szaküzletek és szakáruházak nyújtanak sokrétű bevásárlási lehetőséget.

A pécsiek körében is népszerű Tesco három szupermarket és egy hipermarket révén képviselteti magát a baranyai megyeszékhelyen – ezek a város külső részein, autóval jól megközelíthető helyen találhatóak. Több más nagyobb szakáruház (illetve az egyik Tesco) társaságában, a Bolgárkertnél lévő bevásárlónegyedben várja a céges és intézményi vásárlókat a Metro áruház. A Metro kereskedelmi lánc ezen áruháza már 1995 óta a pécsiek rendelkezésére áll. 

Pécs számos Spar szupermarket mellett két Interspar hipermarketnek is otthont ad. Ezek egyike a belvároshoz közeli, nagy kiterjedésű Árkád bevásárlónegyedben lelhető, a másik pedig a pécsi köztemető északi tőszomszédságában. A nagy hipermarketláncok közül ugyanakkor a francia Auchan egyelőre nem működtet áruházat Pécsett. 

Drogéria, vagyis kozmetikumok és testápolási cikkek, háztartási vegyiáru, táplálékkiegészítők forgalmazásával foglalkozó bolt Pécs több pontján is található. Az országos hálózattal rendelkező drogériák közül a Rossmann három, a DM nem kevesebb mint hat bolttal van jelen. A Zone Bevásárlópark területén ezenkívül egy Müller drogéria is várja a pécsi vásárlóközönséget. 

Az otthonuk szépítését szem előtt tartó pécsiek a lakás vagy ház berendezéséhez többek között a Jysk kínálatában találnak bútorokat, lakberendezési kiegészítőket, függönyöket, de a kertbe való kellékek is gazdag választékban érhetőek el a Jysknél. Pécsen – mi több, a Jysk közvetlen közelségében – ráadásul egy Kika lakberendési áruház is kiszolgálja a vásárlókat; továbbá a városban ugyancsak megtalálható Mömax bútoráruház kínálatát szintén szívesen böngészik Pécs lakói.

Népszerű városok Pécs környékén